Složení
- Mouka: 140 g
- Kakaový prášek, silně odmaštěný: 20 g
- lžička prášku do pečiva: 1/2 lžičky
- lžička jedlé sody: 1/2 lžičky
- sůl: 1 špetka
- drcená lněná semínka: 1 polévková lžíce
- Cukr z kokosových květů: 100 g
- Ovesný nápoj: 80 ml
- Kokosový jogurt: 60 g
- kokosový olej: 30 g
- Bourbon vanilkový prášek: 1 lžička
- Poleva:
- BIO kokosový olej: 1 ks
- Čokoládové kapky s xylitolem: 75 g
- Polevy: 1:
- Praženékokosové lupínky
- kakaové kousky
- Arašídové máslo
Příprava:
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 stupňů (horní a dolní ohřev) a vymažte plech na koblihy kokosovým olejem.
Krok 2
Nejprve si připravte lněné vejce smícháním jedné polévkové lžíce drceného lněného semínka se třemi polévkovými lžícemi teplé vody.
Krok 3
V misce smíchejte cukr z kokosových květů, kokosový jogurt, kokosový olej a vanilkový prášek.
Krok 4
V jiné míse smíchejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Krok 5
Smíchejte mokré přísady se suchými, přidejte lněné vejce a dobře promíchejte - těsto bude velmi husté.
Krok 6
Těsto nalijte do koblihových důlků a pečte v troubě 10 minut.
Krok 7
Nechte je vychladnout a připravte si polevu tak, že na bain-marie rozpustíte čokoládové kapky spolu s kokosovým olejem.
Krok 8
Vrchní část koblih namočte do polevy a ozdobte je polevou podle vlastního výběru.