Pokud máte rádi snídaně s ovocnou a bobulovou příchutí a zároveň oříškovou a sladkou, tento recept si zamilujete. Chia pudink nemusí být nudný - naopak, existuje mnoho různých způsobů, jak ho obměňovat. Chuť malých superpotravinových semínek můžete pořádně ozvláštnit několika ostružinami. V kombinaci s krémovým, oříškovým pyré z makadamových datlí chutná pudink jednoduše božsky! Ať už k snídani, nebo jako dezert, tyto malé skleničky se jistě budou hodit všude!
Ingredience na 2 malé sklenice:
Potřebujete: ostružinový chia pudink:
- Potřebujete: 3 polévkové lžíce chia semínek
- 225 ml (filtrované) vody
- 2 lžíce ostružinového prášku nebo 250 g čerstvých ostružin
- 1 lžička javorového sirupu (případně jiné sladidlo)
Makadamový datlový krém:
- 1 mražený banán
- 30 g makadamových semínek
- 1 velká datle bez pecky
- 75 ml (ořechového) mléka
- Bourbonská vanilka
Příprava: 1:
- Nejprve si připravte chia pudink. V misce dobře promíchejte chia semínka, vodu, ostružinový prášek a javorový sirup. (Pokud místo prášku použijete čerstvé bobule, nejprve je očistěte a množství vody snižte na 150 ml).
- Semínka nechte 15 minut namočená a občas promíchejte, aby se v nich netvořily hrudky.
- Ideální je připravit chia pudink večer, aby mohl přes noc nasáknout v lednici.
- Pro přípravu makadamového datlového krému rozmixujte potřebné ingredience v mixéru, dokud nezískáte homogenní krémovou směs.
- Nakonec naaranžujte ostružinový a chia pudink a makadamiový datlový krém ve dvou vrstvách do sklenic. Čerstvé bobule vypadají jako poleva obzvlášť krásně.
Tento skvělý recept pro nás vytvořila Carina, které moc děkujeme! Carina je veganská foodblogerka z Mnichova a veterinářka srdcem i duší. Ať už je doma v kuchyni nebo v přírodě, ve volném čase se nikdy neobejde bez fotoaparátu. Má také zálibu v kreativním vaření a foodstylingu. Podívejte se na její kanály a objevte další lahůdky.
Instagram: fan_tasty_c
Blog: fan_tasty_c