🚨Náš e-shop je uzavřen. Neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu pro více informací.🚨
🗓 02.06.18 👤 Marie Schildt

Veganská mini zmrzlina

Veganská mini zmrzlina, domácí alternativa zmrzliny ideální na léto!

Veganská mini zmrzlina

Jako foodbloger na Instagramu "Veganezeit",zdravotní kouč na YouTube "Stefan Männlein - Ernährung ist Medizin"a otec dvouleté dcery se velmi snažím jíst zdravě pro sebe i svou rodinu, ale přesto mám pocit, že se nemusím obejít bez jídla.

Pro mě to znamenalo vzdát se běžného průmyslového cukru a všech nepřírodních a živočišných složek. Protože miluji chuť kokosu a kešu oříšků, jejich kombinace mi zněla jako dobrý nápad.

Musím přiznat, že výsledek mě nesmírně překvapil. S touto příchutí už nikdo nepotřebuje normální zmrzlinu ze supermarketu. Takže můj tip pro vás: Musíte ji vyzkoušet ;). Ale teď už se do toho pusťte a uvidíte, jak je to rychlé a snadné.

Ingredience na zmrzlinu:

(Dělá to asi 7 kousků.)

Zmrzlinová náplň: 1:

Na čokoládu:

Příprava: Kakaový cukr a kokosové máslo:

Na zmrzlinovou náplň namočte kešu oříšky přes noc nebo alespoň na hodinu do vody (zbylou vodu můžete vylít). Kokosový květový cukr je také třeba jemně rozemlít v mixéru, aby byla náplň opravdu krémová. Jakmile jsou přípravy hotové, můžete se pustit do práce: Vložte kešu ořechy, kokosové mléko, vanilkový prášek a kokosový květový cukr do mixéru a krátce rozmixujte, abyste vytvořili pěknou krémovou směs. Směs nalijte do formiček na zmrzlinu a vložte je asi na hodinu do mrazničky. Mezitím si nejlépe připravte čokoládu. Je také dobré rozemlít cukr z kokosových květů. Poté vložte nádobu s kokosovým olejem do hrnce s horkou vodou a počkejte, až bude kokosový olej tekutý. Tekutý kokosový olej společně s kakaovým práškem a mletým cukrem z kokosových květů rozmíchejte v malé misce vidličkou, dokud v něm nebudou žádné hrudky. Pokud je pokojová teplota nižší než 22 stupňů, vložte misku s čokoládou do teplé vody, aby zůstala tekutá. Poté ponořte zmrzlou krémovou náplň do čokolády. Abyste si Magnum vychutnali pěkně krémový, měli byste ho před konzumací rozmrazit při pokojové teplotě po dobu přibližně 3 až 5 minut.

Za tento skvělý recept moc děkujeme Stefanovi! Nezapomeňte se podívat na jeho účet na Instagramu a kanál na YouTube.

Instagram: veganezeit

YouTube: Stefan Männlein - Výživa je lék