🚨Náš e-shop je uzavřen. Neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu pro více informací.🚨
🗓 23.04.18 👤 Juliane Vogel

Domácí kešu máslo

Domácí kešu máslo


Chcete v kuchyni trochu experimentovat a rozjet mixér? Pak si jednoduše vyrobte vlastní ořechové máslo! Vyžaduje to poměrně málo úsilí a pyré chutná neuvěřitelně lahodně. Rozhodně se blíží sklenici z obchodu a vy přesně víte, co vaše ořechové máslo obsahuje. Zde uvádíme recept na krémové kešu máslo. Místo kešu můžete použít také lískové ořechy, vlašské ořechy, pistácie, mandle nebo směs několika ořechů. Opravdu výjimečně chutná také po přidání trochy skořice nebo vanilky.

Ingredience na kešu máslo:

Příprava: Ořechy z kešu ořechů nakrájejte na plátky a vyjměte je z nádoby:

  • Nejprve kešu ořechy opékejte v troubě při teplotě 130 °C s ventilátorem asi 20 minut.
  • Poté je nechte dobře vychladnout.
  • Poté ořechy vložte do výkonného mixéru a důkladně rozmixujte. Je důležité, abyste nemixovali příliš dlouho: Mixujte vždy jen 30 sekund, aby se přístroj příliš nezahřál.
  • Po každém mixování zatlačte pevnou hmotu zpět na sekací nože.
  • Tento postup několikrát opakujte. Postupně se vytvoří hladké, krémové pyré.
  • Hotové pyré z kešu oříšků přelijte do čisté nádoby.
  • Doporučujeme jej skladovat na tmavém a chladném místě. Vydrží tam asi 4 týdny.

Odpovídající produkty