Pórek se v receptech objevuje jen zřídka, ale to se teď změní! S tímto receptem se pórek stane hvězdou kuchyně!
-
Schritt 1/5
Odřízněte asi 5-10 cm tmavě zelené horní části pórku. Pórek rozpulte a všechny vrstvy důkladně omyjte. Šalotku rozpulte a nakrájejte na jemná půlkolečka.
-
Schritt 2/5
Nejprve na olivovém oleji osmahněte šalotku, dejte ji stranou a poté z obou stran osmahněte pórek, aby byl lehce opálený.
-
Schritt 3/5
V pánvi smíchejte všechny tekuté přísady a do marinády vložte půlky pórku a osmaženou šalotku. Do pánve nalijte vodu tak, aby byly všechny ingredience pokryty tekutinou. Přiveďte tekutinu k varu a nechte vše vařit, dokud se tekutina nezredukuje a nevytvoří se omáčka.
-
Schritt 4/5
Chcete-li připravit šlehanou fetu, vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je do krémové konzistence.
-
Schritt 5/5
Na talíř rozetřete feta krém a navrch dejte marinovaný pórek. KoRo tip: Výborně chutná s křupavým kváskovým chlebem.
Takhle hodnotí Šlehaná feta s marinovaným pórkem ostatní zákazníci