🚨Náš e-shop je uzavřen. Neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu pro více informací.🚨
(0)

Ovocná sladkost ve sklenici: domácí džem z lesních plodů Automatisch übersetzt

Einfach 17. listopadu 2023
Vorbereitungszeit:
20 Min.
Zubereitungszeit:
3 Min.

Chcete z čerstvých lesních plodů vyrobit lahodný džem? Zde je náš recept na kouzlo lesních plodů pro všechny profesionální svačináře! Chutná výborně na čerstvém chlebu nebo jako poleva na palačinky, kaše a dezerty. Dobrou chuť!

500 g Lesní plody (např. borůvky, ostružiny, lesní jahody, třešně)
250 g Želírovací cukr 2:1
0,5 Lemon
1 Zavařovací sklenice
  • Schritt 1/8

    Sbírejte čerstvé lesní plody. Vezměte si s sebou jen ty nejlepší a nejzralejší plody. Chceme přece maximální chuť a co nejvíce živin!

  • Schritt 2/8

    Bobule pečlivě opláchněte a nechte okapat.

  • Schritt 3/8

    Připravte si zavařovací sklenice (rychlý tip: k tomuto účelu můžete znovu použít i prázdné sklenice od ořechového másla!) a vypláchněte je vroucí vodou. Tím se sklenice sterilizují a zajistí se jejich trvanlivost.

  • Schritt 4/8

    Osušené bobule vložte do malého hrnce nebo pánve. Přidejte zavařovací cukr a šťávu z poloviny citronu a vše dobře promíchejte.

  • Schritt 5/8

    Směs zahřejte a na mírném ohni vařte asi 3-5 minut. Pravidelně míchejte, aby se nic nepřipálilo. Džem by měl po chvíli zhoustnout.

  • Schritt 6/8

    Horký džem nalijte do čistých zavařovacích sklenic, které lze uzavřít.

  • Schritt 7/8

    Sklenice s marmeládou pevně uzavřete (pozor na teplo!) a otočte je dnem vzhůru, aby vychladly a byly vzduchotěsné.

  • Schritt 8/8

    Domácí džem z lesních plodů je nyní připraven k vychutnání ve volné přírodě nebo doma.

Takhle hodnotí Ovocná sladkost ve sklenici: domácí džem z lesních plodů ostatní zákazníci

0/5

0 recenzí


5 hvězdiček

4 hvězdičky

3 hvězdičky

2 hvězdičky

1 hvězdička