🚨Ke dni 26/4 bude bohužel e-shop KoRo pro Českou republiku trvale uzavřen. Do 26/4 můžete na našich stránkách nakupovat, poté budou pouze k dispozici pro kontakt zákaznické podpory.🚨
(0)

Masala curry: okořeňte ji mlýnským filé Automatisch übersetzt

Einfach 18. prosince 2023
Vorbereitungszeit:
30 Min.
Zubereitungszeit:
30 Min.

Jste připraveni na kulinářský výlet do Indie? Pak pro vás máme to pravé: naše indické masala kari, které je nejen vynikající, ale také zcela rostlinné! Hlavní roli zde hraje mleté filé, které pokrmu dodává ideální strukturu a jedinečnou chuť. Takže se chopte hrnců a pánví - ve vaší kuchyni to bude pikantní a veganské! Malý tip: můžete si také snadno připravit vlastní směs koření garam masala ze 3 lžic kmínu, 2 lžic česnekového prášku, 2 lžic mleté papriky, 2 lžiček koriandru, 2 lžiček kardamomu, 1 lžičky skořice, ½ lžičky hřebíčku a špetky kajenského pepře. Své nové oblíbené koření můžete uchovávat ve vzduchotěsné sklenici.

3 Table spoon Kokosový olej
55 gram červená cibule
2 cloves Česnek, nahrubo nasekaný
190 gram Mrkev, oloupaná a jemně nastrouhaná
6 gram nastrouhaný čerstvý zázvor
0,5 Teaspoon Sůl
0,5 Teaspoon Mletý pepř
240 millilitre Kokosové mléko (jedna plechovka)
2 Teaspoon směs koření Garam masala (1 lžička na omáčku a 1 lžička na cizrnu)
240 millilitre Zeleninový vývar
30 millilitre Javorový sirup
400 gram Cizrna, osušená a promytá
1 packet veganský mlýnský řízek
175 millilitre Studená voda
4 Table spoon Řepkový olej
400 gram Basmatireis
1 bunch čerstvý koriandr nebo petržel
2 Limetten
  • Schritt 1/9

    Nejprve si připravte filet z mlýnku. Do obsahu sáčku jednoduše přidejte 175 ml studené vody a 2 lžíce řepkového oleje. Poté nechte směs alespoň 30 minut namočenou v lednici.

  • Schritt 2/9

    Nyní uvařte rýži podle pokynů na obalu.

  • Schritt 3/9

    Mezitím rozehřejte středně velkou pánev a na kokosovém oleji osmahněte cibuli, česnek, zázvor a mrkev do průsvitna. Směs osolte a opepřete, pánev zakryjte a vařte 5 minut, dokud mrkev nezměkne, ale zůstane pevná na skus. Občas promíchejte, aby se nic nepřipálilo.

  • Schritt 4/9

    Přidejte 1 lžičku garam masaly, kokosové mléko, zeleninový vývar a javorový sirup a vše dobře promíchejte. Poté pánev opět přikryjte a nechte 5 minut vařit.

  • Schritt 5/9

    Směs přelijte do vysokorychlostního mixéru a mixujte, dokud nevznikne krémová omáčka.

  • Schritt 6/9

    Nyní můžete z vychladlé směsi tvarovat mlýnské filety podle potřeby.

  • Schritt 7/9

    Na stejné pánvi jako v kroku 3 rozehřejte zbývající kokosový olej, přidejte cizrnu a mleté filety s 1 lžičkou garam masaly. Vše dobře promíchejte a smažte asi 5 minut do křupava.

  • Schritt 8/9

    Mlýnské filety nakrájejte na malé proužky a přidejte je do omáčky spolu s cizrnou. Několik cizrnových lusků můžete dát stranou jako zálivku.

  • Schritt 9/9

    Nyní je vše připraveno! Rýži rozdělte na talíře, přelijte ji cizrnovým kari a ozdobte opečenou cizrnou, čerstvými bylinkami a snítkou čerstvé limetky. Dobrou chuť!

Takhle hodnotí Masala curry: okořeňte ji mlýnským filé ostatní zákazníci

0/5

0 recenzí


5 hvězdiček

4 hvězdičky

3 hvězdičky

2 hvězdičky

1 hvězdička