Einfach
16. ledna 2024
Vorbereitungszeit:
10 Min.
Zubereitungszeit:
30 Min.
Naše bio teriyaki omáčka kombinuje tamari, zázvor, česnek a chilli. Zvlášť dobře chutná v kombinaci s jasmínovou rýží a japonským lilkem.
-
Schritt 1/4
Lilek podélně rozřízněte na polovinu a udělejte křížový řez. V případě potřeby je ještě jednou příčně rozkrojte.
-
Schritt 2/4
Smíchejte marinádu a bohatě s ní potřete půlky lilku. Poté na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a plátky lilku smažte z obou stran na středním plameni přibližně 5 minut. V případě potřeby je mezitím znovu potřete marinádou.
-
Schritt 3/4
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. Nakrájejte vrchní část jarní cibulky na jemná kolečka.
-
Schritt 4/4
Lilky podávejte na rýži a ozdobte je zálivkou.
Takhle hodnotí Lepkavý lilek teriyaki ostatní zákazníci