
Složení
- malá brokolice: 1 kus
- Houby: 50 g
- Cibule: 0,5 kusu
- Rýže basmati (vařená): 100 g
- Strouhanka: 30 g
- kešu: 60 g
- Kvasnicové vločky: 2 polévkové lžíce
- sůl a pepř: podle potřeby
- Mletá uzená paprika: podle potřeby
- muškátový oříšek: podle potřeby
- Tamari: 1 polévková lžíce.
- hořčice: 1 polévková lžíce.
- tapiokový škrob: 1 polévková lžíce.
- kešu pyré: 1polévková lžíce
- Zeleninový nápoj: 100 ml
Příprava
Krok 1
Namočte 30 g kešu oříšků přes noc. Poté je spolu se zeleninovým nápojem, hořčicí, tamari, kešu pyré, škrobem a 1 lžící drožďových vloček rozmixujte ve výkonném mixéru na omáčku.
Krok 2
V kuchyňském robotu nasekejte brokolici najemno a nakrájejte houby a cibuli. Smažte je na oleji na pánvi a nechte mírně zhnědnout.
Krok 3
Přidejte omáčku, vypněte oheň a nechte krátce zhoustnout. Dochuťte solí, pepřem, paprikou a muškátovým oříškem. Zbylé kešu oříšky nasekejte najemno, smíchejte se strouhankou a zbylými vločkami droždí.
Krok 4
Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
Krok 5
Zeleninovou směs vložte do zapékací misky s rýží.
Krok 6
Povrch posypeme drobenkou z kešu oříšků a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.