🗓 04.10.21 👤 Lena 🕒 30 Zápis 👍 Střední

Zeleninový nákyp s kešu křupavou polevou

Podzim a zima jsou obdobím náběhu. S křupavou polevou z kešu je třeba vyzkoušet!

Zeleninový nákyp s kešu křupavou polevou

Složení

Příprava

Krok 1

Namočte 30 g kešu oříšků přes noc. Poté je spolu se zeleninovým nápojem, hořčicí, tamari, kešu pyré, škrobem a 1 lžící drožďových vloček rozmixujte ve výkonném mixéru na omáčku.

Krok 2

V kuchyňském robotu nasekejte brokolici najemno a nakrájejte houby a cibuli. Smažte je na oleji na pánvi a nechte mírně zhnědnout.

Krok 3

Přidejte omáčku, vypněte oheň a nechte krátce zhoustnout. Dochuťte solí, pepřem, paprikou a muškátovým oříškem. Zbylé kešu oříšky nasekejte najemno, smíchejte se strouhankou a zbylými vločkami droždí.

Krok 4

Rýži uvařte podle pokynů na obalu.

Krok 5

Zeleninovou směs vložte do zapékací misky s rýží.

Krok 6

Povrch posypeme drobenkou z kešu oříšků a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.

Odpovídající produkty