🗓 03.08.21 👤 Mia Sommer 🕒 45 Zápis 👌 Jednoduše

Veganský jahodový cheesecake

Díky velkému množství ořechů je veganský cheesecake bohatý na bílkoviny a minerály, ale také na kalorie. Je to opravdu lahodný a jemný dort, který uspokojí chuť na sladké po jednom kousku.

Veganský jahodový cheesecake

Tvarohový koláč je tradičně dort, který se skládá ze základu a sýrové vrstvy, ale existuje i mnoho veganských verzí tohoto oblíbeného dortu. Veganské tvarohové koláče jsou často syrové a obsahují kešu, mandle, datle a kokosový olej. Díky velkému množství ořechů je koláč bohatý mimo jiné na bílkoviny a minerály, ale také na kalorie. Je to opravdu lahodný a jemný dort, který uspokojí chuť na sladké po jediném kousku.

Podává se 8

Složení

Dole:

  • 200 g mandlí (lze nahradit celými nebo částečně jinými ořechy, např. lískovými, vlašskými nebo para ořechy)
  • 50 g ovesných vloček
  • 150 g měkkých datlí
  • 1-2 polévkové lžíce mandlí, je-li to žádoucí. voda

Jahodová vrstva:

Přízdoba:

  • Čerstvé jahody nebo jiné bobuloviny

IMG_3487

Metoda

Kešu ořechy před použitím namočte na 2-4 hodiny. To proto, aby byly jemnější a lépe se roztíraly.

Základ připravíte tak, že mandle a ovesné vločky rozmixujete v kuchyňském robotu na jemno. Poté z datlí odstraňte pecky a smíchejte je s ovesnými vločkami a mandlemi. Když je z ní drobivá, jemně nasekaná hmota, je hotová. Pokud je směs velmi suchá, může být nutné přidat několik lžic vody.

Na dno pružinové formy o průměru asi 20 cm položte pečicí papír. Na dno formy položte papír na pečení a poté na něj přichyťte prstenec formy. Prsty rozetřete mandlovou hmotu na základ a pak ji lžící uhlaďte.

Poté připravte jahodovou vrstvu: slijte vodu z kešu oříšků a všechny ingredience kromě kokosového oleje nasypte do kuchyňského robotu. Mixujte 5-10 minut, dokud nebude hmota zcela hladká a krémová (nebo tak krémová, jak to váš kuchyňský robot umožňuje). Pomocí nože na těsto oškrábejte stěny kuchyňského robotu. Nakonec přidejte rozpuštěný kokosový olej a promíchejte.

Jahodovou směs rovnoměrně rozetřete na základ a dejte do mrazáku. Koláč uložte do mrazáku, ale před podáváním ho nechte mírně rozmrazit. Ozdobte čerstvými jahodami nebo jinými bobulovitými plody.