🚨Ke dni 26/4 bude bohužel e-shop KoRo pro Českou republiku trvale uzavřen. Do 26/4 můžete na našich stránkách nakupovat, poté budou pouze k dispozici pro kontakt zákaznické podpory.🚨
🗓 03.01.20 👤 Caroline Loße

Zázvor v chladném období

Jedli jste někdy syrový zázvor? Zejména v současném období nachlazení může prospět vašemu imunitnímu systému a posílit ho.

Zázvor v chladném období

Výhody syrového zázvoru

Pravděpodobně jste se již setkali s malými nažloutlými hlízami v supermarketu nebo jste slyšeli o pozitivní pověsti zázvoru. Ale už jste někdy vyzkoušeli syrový zázvor? Tento malý kořen je vhodný nejen jako přísada do čaje nebo na vaření, ale při konzumaci v syrovém stavu má také řadu výhod a živin.

Výživné látky

Zázvor obsahuje řadu důležitých živin, které naše tělo potřebuje. Patří mezi ně vápník, železo, fosfor a draslík, ale také vitaminy, například vitamin C, který je citlivý na teplo, a proto se může rychle ztrácet, pokud zázvor připravujeme například ve formě čaje.

Syrový zázvor se vyznačuje také ostrou chutí, která je způsobena gingerolem. Tato složka je rovněž citlivá na teplo, a proto je syrový zázvor obzvláště zdravý, ale také obzvláště štiplavý. Jeho konzumace v syrovém stavu se však rozhodně vyplatí díky mnoha živinám, které jsou v porovnání s jinými zpracovanými zázvorovými produkty obzvláště vysoké.

Použití

Zázvor může přinést úlevu zejména při zažívacích potížích a příznacích nachlazení. Rozhodující roli zde hraje také vitamin C a gingerol. Zázvor také podporuje metabolismus a má antioxidační účinky.

Zázvorové injekce

Pokud se vám nechce žvýkat syrový zázvor, můžete si podle následujícího jednoduchého receptu vyrobit vlastní zázvorové panáky, které jsou obzvláště koncentrované a účinné.

Složení na cca 5 panáků:

  • Potřebujete: 50 g zázvoru
  • 1 citron
  • 50 ml agávového sirupu

Příprava: 1:

  1. Zázvor oloupejte a vložte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi. Poté vše rozmixujte a přes sítko rozdělte do malých skleniček.

Odpovídající produkty