🚨Ke dni 26/4 bude bohužel e-shop KoRo pro Českou republiku trvale uzavřen. Do 26/4 můžete na našich stránkách nakupovat, poté budou pouze k dispozici pro kontakt zákaznické podpory.🚨

Bio špaldová krupice 1,5 kg

187,50 Kč*

125,00 Kč* na 1 kg

Ceny včetně DPH, plus náklady na dopravu

Ihned k dodání, dodací lhůta 4-6 pracovních dnů

Kup si: Bio špaldová krupice 1,5 kg

Hmm ... kuchyní se šíří nádherná vůně krupicového pudinku a skořicový nádech příjemně zahřívá u srdce. Jako když babička říkávala: "Dětičky, koláč je hotový!" Lahodná celozrnná špaldová krupice od společnosti KoRo tě vrátí do dětství a je vhodná i pro mnoho dalších neodolatelných receptů, jako jsou drobenkové koláče nebo krupicové řezy. Kup si nyní online bio špaldovou krupici v praktickém výhodném balení o hmotnosti 1,5 kg a pochutnej si! 

Co je to vlastně krupice?

To je dobrá otázka! Nejprve se zrna špaldy rozemelou velmi najemno. Při tomto procesu mletí se zrna rozpadají na mouku, krupici a části slupek. Krupicová zrna jsou v podstatě škrobové částice zrna! Protože my v KoRo špaldu po sklizni neloupeme, ale meleme celé zrno, nazýváme naši krupici celozrnnou špaldovou krupicí. 

Vzpomínka na dětství: špaldová krupicová kaše

Když se řekne krupicová kaše, vybaví se ti jako první tvé oblíbené jídlo z dětství? To je fér - vždyť klasické krémové krupicové kaši, která vás vrátí do dětství a udělá ti skvělou náladu, odolá málokdo. Špaldovou krupici navíc připravíte poměrně snadno: v hrnci přiveďte k varu 1 litr mléka (nebo rostlinné alternativy dle tvého výběru), 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a špetku soli a nakonec do něj vpusťte hvězdu představení, 100 g krupice. Pak míchejte, míchejte, míchejte... aby se netvořily hrudky! Jakmile se kaše opět začne vařit, stačí ji sundat z plotny a nechat ji chvíli nabobtnat. A pokud opravdu chcete, aby chutnala jako od babičky, oddělte vejce, žloutek vmíchejte do kaše s trochou másla, vmíchejte tuhý sníh z bílku - a je to! Samozřejmě nesmí chybět správná zálivka! Naše nejoblíbenější: Višně, jablečná dřeň, skořice a cukr nebo rozinky a ořechy. Ale špaldová krupice nemusí být vždy jen klasická: proč nezkusit makadamovo-vanilkovou krupicovou kaši nebo čokoládovou krupicovou kaši!  

Krupicová kaše s rozdílem

Nejsi příznivcem krupicové kaše? Škoda... Ale i pro tebe se určitě najde ten správný recept. Protože špaldová krupice je docela univerzální! Kokos je tvá parketa, ale kaše ze špaldové krupice je pro tebe příliš kašovitá? Buď kreativní a vyzkoušej si úžasné kuličky z kokosové krupice plněné ovocem. A kokosový pudink s brusinkovým krémem je díky své tropické kokosové chuti opravdu skvělý. Použij špaldovou krupici na lahodné drobenkové koláče s mákem nebo veganský borůvkový cheesecake. Nebo máš raději slané?! Pak si jistě pochutnáš na špaldové krupici v nadýchané focaccii s rozmarýnem a česnekem, vydatných plátcích špaldové krupice, v polévce ze špaldové krupice nebo v nákypu. Jak vidíš, špaldovou krupici si můžeš dopřát k snídani, obědu i večeři. Ideální jídlo pro každého a pro každou příležitost!

Bio Dinkelgrieß 1,5 kg kaufen

Chceš si vyzkoušet babiččin osvědčený recept a konečně si znovu vychutnat hřejivou kaši na lžičce? Kup si bio špaldovou krupici od společnosti KoRo v praktickém 1,5 kg velkém balení online a začni mlsat! Naplň svůj domov příjemnou hřejivou vůní a nech se přesvědčit o jejích nesčetných možnostech přípravy!

Číslo výrobku: DINKEL_006
Datum minimální trvanlivosti 22.12.2024
Obsah 1.5 kg
Výrobce KoRo
EAN/GTIN 4260654783254
Datový list Specifikace
Nutriční stopy Označování nutričních hodnot
Dodání Doba dodání mimo Německo
Poznámka k etiketě Složení, nutriční hodnoty a balení se mohou lišit. Správné informace nalezneš v popisu produktu.
Otázky a odpovědi: Bio špaldová krupice 1,5 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Bio špaldová krupice od společnosti KoRo pochází z Německa a je tam pěstována v ekologickém zemědělství.
Špaldovou krupici skladujte nejlépe na chladném, suchém a tmavém místě v neotevřeném původním obalu. Poté vydrží nejméně 12 měsíců.
V porovnání s krupicí z měkké pšenice má krupice z tvrdé pšenice pevnější strukturu, a proto je poněkud odolnější vůči vaření a kousání. Oba typy však můžete také vzájemně nahradit.
Špaldová krupice KoRo obsahuje 1,8 g tuku, 7,6 g vlákniny a 13 g bílkovin na 100 g. Díky tomu má krupice nízký obsah tuku, je bohatá na vlákninu a je zdrojem bílkovin.
Nevařená špaldová krupice má 338 kalorií na 100 g. Počet kalorií při vaření závisí na způsobu přípravy špaldové krupice a na množství použitého mléka, rostlinného nápoje nebo vody.
Ne! Krupice samozřejmě chutná výborně jako kaše, ale ze špaldové krupice toho můžete uvařit mnohem více - jak sladké recepty, tak i slané! Zkuste například

plněné kuličky z kokosové krupice

pečení

Sušenky s mákem s drobenkou a sýrem

nebo si připravte slaný nákyp ze špaldové krupice se sýrem.
Rozdíl mezi pšeničnou a špaldovou krupicí spočívá v tom, že jedna se vyrábí z pšeničného zrna, druhá ze špaldového. To však neznamená, že je některý z těchto druhů krupice zdravější.
Ano, špaldová krupice od společnosti KoRo je 100% bio.
Ano, špaldová krupice je veganská a hodí se i do mnoha veganských receptů, např..

veganský borůvkový cheesecake

,

Čokoládová krupicová kaše

nebo

Kokosová kaše Cappucino

.
Špaldová krupice je ideální pro přípravu mnoha různých kaší, které mohou jíst jak vaše miminka, tak starší děti.

Výroba

Alle wollen Dinkel
Alle wollen Dinkel

Eng mit dem Weizen verwandt, aber weniger ertragreich. Trotzdem wird in vielen europäischen Ländern immer mehr Dinkel angebaut. Das liegt daran, dass Dinkel auch bei rauerem Klima gut wächst und weniger nährstoffreiche Böden braucht. Vor uns braucht er sich dafür nicht zu rechtfertigen, wir sind schon jetzt Dinkel-Fans.

Der Renner im Mittelalter
Der Renner im Mittelalter

Noch im Mittelalter war Dinkel eine der Hauptzutaten für Brot. Dann ist es lange still um das Getreide geworden, weil es im Gegensatz zu Weizen nicht auf Düngerzugabe reagiert und somit als weniger ertragreich galt. Aktuell erlebt das Getreide aber ein echtes Comeback, in immer mehr europäischen Ländern wird wieder mehr Dinkel angebaut. Das liegt auch daran, dass Gerstenkörner von sog. Spelzen umgeben sind. Die dünnen Schalen schützen das Korn und halten Schädlinge und Krankheiten ab, deshalb müssen in der Regel auch weniger Pestizide eingesetzt werden.

Ab aufs Feld
Ab aufs Feld

Der Dinkel kann Hektik überhaupt nicht ausstehen. Deswegen ist es bei der Ernte wichtig, dass das Dreschen mit dem Mähdrescher langsam passiert. Das geschieht meistens zwischen Ende Juli und Ende August.

Die Verwandtschaft kann man sich nicht aussuchen
Die Verwandtschaft kann man sich nicht aussuchen

Weizen und Dinkel sind eng miteinander verwandt, manchmal werden sie auch miteinander gekreuzt. Dinkel hat allerdings eine etwas höhere Nährstoffdichte als Weizen. Um davon etwas zu merken, müsstest du aber wirklich einige Großpackungen bei uns bestellen und aufessen.

Vom Korn zum Grieß
Vom Korn zum Grieß

Das volle Korn kommt dafür in eine Mühle und wird vorsichtig gemahlen. Heraus kommen verschiedene Bestandteile, wie Mehl oder unser Grieß.

Sei kein Grießgram und lass das Grieß nicht warten
Sei kein Grießgram und lass das Grieß nicht warten

Kisten voll mit Leckereien. Unser Lager ist ein toller Ort und manchmal müssen wir uns zusammenreißen, damit wir nicht einfach selbst alles aufessen. Zum Glück arbeiten dort aber auch Menschen, die Dein Dinkelgrieß vor diesem Schicksal bewahren und es so schnell wie möglich zu Dir schicken.

Vývoj ceny

Takto se cena vyvíjela v průběhu času

Uvedené informace jsou bez záruky!

Passende Rezepte

Takhle hodnotí Bio špaldová krupice 1,5 kg ostatní zákazníci

4.9/5

44 recenzí


41
3
0
0
0

5 hvězdiček

4 hvězdičky

3 hvězdičky

2 hvězdičky

1 hvězdička

Nahraj obrázky a videa pouze o maximální velikosti 4 MB / soubor. Povolené formáty jsou: jpg, png, mp4, mov.

hodnocení s 4-5 hvězdičkami

Anonymní

27.02.2022

Genial

I love it, over and over again. Very fine and aromatic.

hodnocení s 1-3 hvězdičkami

Anonymní

16.02.2021

Great product

Great product and super alternative to normal semolina. Even my husband is thrilled with the taste and consistency. I particularly like the packaging because it is made of paper.

Anonymní

17.04.2024

Super semolina

Super krupice na krupicovou kaši, rychlé míchání
L

Laura B.

03.04.2024

Výborný, používaný pro mnoho receptů

Vynikající chuť a zpracovatelnost. Používá se v mnoha receptech, vždy s uspokojením
P

Pilar R.

10.11.2023

Měkká konzistence

Na koláče a krupicové nákypy je ideální.
M

Margit G.

05.07.2023

Velmi dobrý vkus

Milujeme špaldovou krupici Koro a upřímně řečeno, nikdy nechceme jíst jinou.

Anonymní

14.04.2023

Zdravá krupice

Milujeme krupicovou kaši a pro 4 osoby je mnohem praktičtější ve velkém balení, a navíc je zdravá, protože je špaldová!
Krásně jemná a delikátní chuť, prostě sen a mega lahodná!

Anonymní

02.04.2023

Als Brei super

Snadno se zpracovává a je chutný. Ať už na pečení nebo jako kaše

Anonymní

22.11.2022

nedorozumění?

Čekala jsem krupici typu kuskusu, ale nakonec je to skoro mouka... Vskutku se používá spíše v kaších, kašičkách apod.

Anonymní

13.07.2022

Bude to naše oblíbená trvalka!

Tuto krupici milujeme - maminka, batole i miminko! ;)

Anonymní

01.07.2022

Objednávám znovu a znovu

Dobrý poměr ceny a výkonu, všestranné použití

Anonymní

22.05.2022

Vynikající kvalita a mimořádně chutné

Toto je nový objev a je mnohem lepší, než jsem očekával. Mamma jaká kvalita! Udělala jsem si kaši z této fantastické krupice a panečku je super dobrá a je cítit ta kvalita. Už nikdy nesmí chybět v mé kuchyni

Zákazníci také koupili