Kup si: Bio rýže na rizoto 5 kg
Pizza a těstoviny mají tendenci krást pozornost od italského rizota. Pokud je však rizoto připraveno správně, získáš neuvěřitelně chutný pokrm, o který by byla škoda se ochudit. Rizoto je podle definice dokonalé, když má krémově měkkou konzistenci, ale zrnka rýže jsou stále kousavá. Pokud i ten nejautentičtější recept skončí rozmočenou kaší, je to pravděpodobně kvůli použité rýži. Ne s naší rýží – objednej si bio rýži na rizoto online!
Jakou rýži pro přípravu rizota?
Rýže Arborio, Carnaroli a Vialone Nano jsou považovány za původní italské odrůdy rýže na rizoto. Oválná až kulatá zrna obsahují obzvláště velké množství ve vodě rozpustného škrobu. Zůstávají také dlouho pevné na skus, a proto se často používají pro dokonalou "mazlavou" strukturu. Tradičně je v rizotu nezbytný olivový olej, strouhaný parmazán a velké množství másla. Pro veganské rizoto můžeš samozřejmě použít rostlinný tuk a parmazán nahradit drožďovými vločkami. Obecné pravidlo pro přísady je: povoleno je vše, co chutná.
Příprava rýže na rizoto
Základní recept na rizoto je vždy stejný a při dobré přípravě trvá jen 20-25 minut: rýži na rizoto předem nepropírej a nevař ji normálně ve vodě. Místo toho osmahni syrovou rýži v hrnci nebo na pánvi s cibulí na olivovém oleji a/nebo másle. Po minutě ji můžeš ochutit bílým vínem. Současně v druhém hrnci uvař 1-2 litry vývaru nebo zeleninového bujónu. Postupně je přidávej do rýže na rizoto. Rozhodující je poměr rýže a tekutiny: přidej pouze tolik horkého vývaru, aby byla zrnka rýže jen zalita, ale neplavala. Zatímco se rýže na rizoto vaří na mírném ohni, postup opakuj a opatrně míchej. Po 20-25 minutách vaření je rýže hotová. Pokud se rizoto na vařečce lepivě pohybuje, je jeho konzistence ideální. Můžeš ji doplnit strouhaným parmazánem a trochou másla.
Koupit bio rýži na rizoto
Kromě správného načasování stojí úspěch receptu na jedné základní ingredienci: kvalitní rýži. Pravou rýži na rizoto si u nás můžeš pohodlně objednat online. Naše rýže na rizoto je ekologicky pěstovaná, pečlivě zpracovaná a přijde k tobě domů v cenově výhodném 5kg balení. Kup si naši bio rýži na rizoto ihned!
Průměrné výživové hodnoty | na 100 g g |
---|---|
Energetická hodnota (v kj/kcal) | 1509 / 356 |
Tuk | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g |
Sacharidy | 79 g |
z toho cukr | 0 g |
Vláknina | 2.3 g |
Bílkoviny | 6.5 g |
Sůl | 0 g |
Číslo výrobku: | REIS_007 |
---|---|
Datum minimální trvanlivosti | 04.01.2026 |
Původ | Itálie, Argentina |
Původ (zpracování) | Německo |
Organický původ | Zemědělství EU/mimo EU |
Obsah | 5 kg |
Výrobce | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654783711 |
Datový list | Specifikace |
Ekologická kontrolní organizace a ekologický původ |
|
Nutriční stopy | Označování nutričních hodnot |
Dodání | Doba dodání mimo Německo |
Společnost |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Skladování | Skladujte na chladném a suchém místě |
Ingredience | 100 % rýže na rizoto* *z ekologického zemědělství |
Křížová kontaminace | Může obsahovat stopy lepku |
Prodejní popis | Bio rýže na rizoto |
Poznámka k etiketě | Složení, nutriční hodnoty a balení se mohou lišit. Správné informace nalezneš v popisu produktu. |
Tisk & prodejci | Stáhnout výstřižek |
Bio rýže na rizoto 5 kg | Bio hnědá rýže basmati 5 kg | Bio jasmínová rýže 5 kg | Bio bílá rýže basmati 5 kg | Bio sushi rýže 5 kg | |
Hodnocení | |||||
Cena | 525,00 Kč* | 512,50 Kč* | 612,50 Kč* | 550,00 Kč* | 537,50 Kč* |
Kód produktu | REIS_007 | BAS_003 | REIS_006 | BAS_004 | REIS_003 |
Obsah | 5 kg | 5 kg | 5 kg | 5 kg | 5 kg |
Základní cena | 105,00 Kč* / 1 kg | 102,50 Kč* / 1 kg | 122,50 Kč* / 1 kg | 110,00 Kč* / 1 kg | 107,50 Kč* / 1 kg |
Vlastnosti | nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru | nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské | nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru, bez laktózy | nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru | nízký obsah cukru, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru |
Herkunftsländer | Itálie, Argentina | Pákistán | Thajsko | Indie | Itálie |
Výroba
Hättest Du’s gewusst? In Italien befindet sich das größte europäische Reis-Anbaugebiet. Bereits im 15. Jahrhundert fand das wichtige Grundnahrungsmittel Einzug in die Gegend zwischen Piemont und Lombardei. Über 400 Jahre wurde in dem Flachgebiet, der fruchtbaren Po-Ebene, nur eine einzige Sorte angebaut. Mittlerweile sind es einige Dutzend, darunter natürlich auch hochwertiger Risotto-Reis.
Als Reis werden die Getreidekörner der Oryza sativa bezeichnet. Die einjährige Reispflanze kann zwischen 50 und 160 Zentimeter hoch werden. Aus jeder Pflanze wachsen 10 bis 20 schmale Rispen, die jeweils bis zu 200 Reiskörner tragen können. Ein Reiskorn besteht aus einem Keimling, dem Mehlkörper und dem sogenannten Silberhäutchen.
Meist von Hand werden vorgekeimte Reiskörner auf den Reisfeldern verteilt. Beim dominierenden Nassreisanbau wird das vorbereitete Feld im Anschluss unter Wasser gesetzt. Das Wasser schützt die Pflanzen vor Unkraut und Schädlingen. Zudem gleicht es starke Temperaturunterschiede zwischen Tag und Nacht aus. Reis ist ursprünglich keine Wasserpflanze, hat sich in den letzten Jahrtausenden jedoch meisterhaft an die Bedingungen angepasst.
In den letzten Monaten haben sich an den grünen Halmen Rispen entwickelt. Hier wächst der Reis heran. Je nach Sorte braucht Reis zwischen drei und acht Monaten, bis er geerntet werden kann. Sind die Reiskörner ausgreift, werden die Felder trockengelegt. Innerhalb weniger Tage verwandelt sich das Feld von saftigem Grün in schimmerndes Gelb-Braun. Die Ernte kann beginnen. Ein Feld nach dem anderen wird mit Hand-Sicheln geerntet, die Pflanzen gebündelt und abtransportiert. Mittlerweile gibt es zur anstrengenden, manuellen Ernte mancherorts maschinelle Alternativen.
Wenn die Früchte getrocknet sind und sich der Wassergehalt drastisch reduziert hat, können die Trockenfrüchte abgefüllt werden und sich endlich auf den Weg zu Dir machen.
Zwischen Ernte und verzehrfähigem Reis bedarf es noch mehrere Schritte der Verarbeitung. Nach der Ernte müssen die Reiskörner zunächst trocknen. Für die Weiterverarbeitung dürfen sie noch maximal 16% Feuchtigkeit enthalten. Das entstandene Zwischenprodukt wird ‚Roh-Reis‘ oder ‚Paddyreis‘ genannt. Die Reiskörner haben zu diesem Zeitpunkt ihre Spelzen noch. Sie bilden eine Art Schale und schützen das Reiskorn vor Umwelteinflüssen.
Ist der Reis trocken genug, wird mit der Verarbeitung in der Reismühle begonnen. Im ersten Schritt gilt es den Reis von den Spelzen zu befreien. Diese machen rund 20% des ursprünglichen Gewichtes aus. Sind sie beseitigt, kommt die eigentliche Reisfrucht zum Vorschein. Sie besteht aus Mehlkörper, Keimling und Silberhäutchen. Als Naturraus oder Vollkornreis findet Reis in dieser Form Einzug in die Küche.
Für weißen Reis, wie unseren Risotto-Reis, werden zusätzlich das Silberhäutchen und der Keimling entfernt. Dafür werden die Reiskörner meist an Steinen gerieben. Nach dem glättenden Polieren ist unser Risotto-Reis fertig. Er wird eingetütet und ist bereit, von Dir gekocht zu werden.
Takto se cena vyvíjela v průběhu času
Uvedené informace jsou bez záruky!
Přihlásit se
hodnocení s 4-5 hvězdičkami
hodnocení s 1-3 hvězdičkami
Podle očekávání je rýže na rizoto velmi dobrá!
Velmi dobrá koupě
Její vaření trvá o něco déle než u jiných značek rizota - ale to není problém.
Určitě ne poslední balení.
Lze zakoupit.
Velká velikost balení
Risotto Risotto
Objednej si s dopravou zdarma 🤑
Pokud produkty nemají hezké fotky, doprava je zdarma!