🚨Ke dni 26/4 bude bohužel e-shop KoRo pro Českou republiku trvale uzavřen. Do 26/4 můžete na našich stránkách nakupovat, poté budou pouze k dispozici pro kontakt zákaznické podpory.🚨

Bio rýže na rizoto 5 kg

525,00 Kč*

105,00 Kč* na 1 kg

Ceny včetně DPH, plus náklady na dopravu

  • Lepkavá kulatozrnná rýže
  • Odrůda: Arborio
  • Pro krémové a smetanové rizoto jako v Itálii
  • Ekologická kvalita
  • 5 kg výhodné balení

Ihned k dodání, dodací lhůta 4-6 pracovních dnů

Kup si: Bio rýže na rizoto 5 kg

Pizza a těstoviny mají tendenci krást pozornost od italského rizota. Pokud je však rizoto připraveno správně, získáš neuvěřitelně chutný pokrm, o který by byla škoda se ochudit. Rizoto je podle definice dokonalé, když má krémově měkkou konzistenci, ale zrnka rýže jsou stále kousavá. Pokud i ten nejautentičtější recept skončí rozmočenou kaší, je to pravděpodobně kvůli použité rýži. Ne s naší rýží – objednej si bio rýži na rizoto online! 

Jakou rýži pro přípravu rizota? 

Rýže Arborio, Carnaroli a Vialone Nano jsou považovány za původní italské odrůdy rýže na rizoto. Oválná až kulatá zrna obsahují obzvláště velké množství ve vodě rozpustného škrobu. Zůstávají také dlouho pevné na skus, a proto se často používají pro dokonalou "mazlavou" strukturu. Tradičně je v rizotu nezbytný olivový olej, strouhaný parmazán a velké množství másla. Pro veganské rizoto můžeš samozřejmě použít rostlinný tuk a parmazán nahradit drožďovými vločkami. Obecné pravidlo pro přísady je: povoleno je vše, co chutná.

Příprava rýže na rizoto 

Základní recept na rizoto je vždy stejný a při dobré přípravě trvá jen 20-25 minut: rýži na rizoto předem nepropírej a nevař ji normálně ve vodě. Místo toho osmahni syrovou rýži v hrnci nebo na pánvi s cibulí na olivovém oleji a/nebo másle. Po minutě ji můžeš ochutit bílým vínem. Současně v druhém hrnci uvař 1-2 litry vývaru nebo zeleninového bujónu. Postupně je přidávej do rýže na rizoto. Rozhodující je poměr rýže a tekutiny: přidej pouze tolik horkého vývaru, aby byla zrnka rýže jen zalita, ale neplavala. Zatímco se rýže na rizoto vaří na mírném ohni, postup opakuj a opatrně míchej. Po 20-25 minutách vaření je rýže hotová. Pokud se rizoto na vařečce lepivě pohybuje, je jeho konzistence ideální. Můžeš ji doplnit strouhaným parmazánem a trochou másla.

Koupit bio rýži na rizoto 

Kromě správného načasování stojí úspěch receptu na jedné základní ingredienci: kvalitní rýži. Pravou rýži na rizoto si u nás můžeš pohodlně objednat online. Naše rýže na rizoto je ekologicky pěstovaná, pečlivě zpracovaná a přijde k tobě domů v cenově výhodném 5kg balení. Kup si naši bio rýži na rizoto ihned!

Průměrné výživové hodnoty na 100 g g
Energetická hodnota (v kj/kcal) 1509 /  356
Tuk 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.3 g
Sacharidy 79 g
z toho cukr 0 g
Vláknina 2.3 g
Bílkoviny 6.5 g
Sůl 0 g
Číslo výrobku: REIS_007
Datum minimální trvanlivosti 04.01.2026
Původ Itálie, Argentina
Původ (zpracování) Německo
Organický původ Zemědělství EU/mimo EU
Obsah 5 kg
Výrobce KoRo
EAN/GTIN 4260654783711
Datový list Specifikace
Ekologická kontrolní organizace a ekologický původ
EU Bio
DE-ÖKO-001
Nutriční stopy Označování nutričních hodnot
Dodání Doba dodání mimo Německo
Společnost KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Skladování Skladujte na chladném a suchém místě
Ingredience 100 % rýže na rizoto* *z ekologického zemědělství
Křížová kontaminace Může obsahovat stopy lepku
Prodejní popis Bio rýže na rizoto
Poznámka k etiketě Složení, nutriční hodnoty a balení se mohou lišit. Správné informace nalezneš v popisu produktu.
Tisk & prodejci Stáhnout výstřižek
Otázky a odpovědi: Bio rýže na rizoto 5 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Naše bio rýže na rizoto přispívá k výjimečnému chuťovému zážitku z rizota. Pěstuje se v nejlepších ekologických podmínkách, je pečlivě zpracovávána a obsahuje obzvláště vysoké množství ve vodě rozpustného škrobu. Je proto ideální pro krémová rizota všeho druhu. Naše bio rýže na rizoto zůstává na skus obzvlášť dlouho pevná.
Pokud rizoto jedí děti, lze bílé víno snadno nahradit dalším vývarem. Chuť může vylepšit také doušek zakalené jablečné šťávy nebo zředěný rýžový ocet. Mimochodem, matky s dětmi mohou rýži na rizoto jednoduše rozmixovat.
Naši bio rýži na rizoto skladujte chráněnou před teplem, v suchu a bez pachových a chuťových látek.
100 g nevařené bio rýže na rizoto má 356 kalorií (kcal).
Ano, psi mohou jíst vařenou rýži risotto. Teoreticky může být rýže součástí psího jídelníčku i každý den. Pouze v případě průjmu by pes neměl jíst velké množství rýže.
Ne, rýže je přirozeně bezlepková. Lepek může být v naší bio rýži na rizoto přítomen maximálně ve stopách (< 20 ppm).
Zda lze rizoto jíst během těhotenství, závisí na způsobu přípravy. V mnoha receptech na rizoto se používá bílé víno. Krátká doba vaření rizota, přibližně 20 minut, může způsobit, že se alkohol zcela neodpaří. Těhotným ženám se nedoporučuje jíst pokrmy, v nichž alkohol nebyl tepelně upraven nebo byl upraven jen mírně. Na druhou stranu parmezán díky dlouhé době zrání a skladování (12 až 72 měsíců) téměř neobsahuje listerie nebo bakterie, které jsou nebezpečné pro těhotné ženy.
Risotto je velmi syté jídlo. Podává se jako hlavní jídlo a nepotřebuje nutně přílohu. Pokud se však k němu má něco podávat, lze jako přílohu použít ciabattu nebo bagetu. Zelený salát se hodí i k rizotu, ať už s houbami, masem nebo rybou.
Pokud se rizoto podává jako hlavní chod, lze použít velkorysou porci asi 100 g nevařené rýže na osobu. Na rizoto pro 2 osoby by stačilo dvojnásobné množství, tedy 200 g až 250 g rýže na rizoto. Pokud se rizoto podává jako příloha, lze množství samozřejmě upravit, například snížit na polovinu.
Základní recept na rizoto je vždy stejný a při dobré přípravě trvá pouhých 20 minut: Především použijte pravou rýži na rizoto. Díky škrobu, který obsahuje, má rýže na rizoto krémovou konzistenci, která je pro rizoto důležitá. Rýži na rizoto předem nepropírejte a nevařte ji normálně ve vodě. Místo toho osmahněte syrovou rýži v hrnci nebo na pánvi s cibulí na olivovém oleji a/nebo másle. Po minutě můžete ochutit bílým vínem. Současně v druhém hrnci uvařte 1-2 litry vývaru nebo zeleninového bujónu. Postupně je přidávejte do rýže na rizoto. Rozhodující je poměr rýže a tekutiny: přidejte pouze tolik horkého vývaru, aby byla zrnka rýže jen pokryta tekutinou. Zatímco se rýže na rizoto vaří na mírném ohni, postup opakujte a opatrně míchejte. Asi po 20 minutách vaření je rýže hotová. Pokud se rizoto z vařečky lepivě pohybuje, je jeho konzistence ideální. Můžete ji doplnit strouhaným parmazánem a trochou másla.
Pro dobré rizoto byste se měli ujistit, že je rýže výslovně označena jako rýže na rizoto. Pokud máte spontánní chuť na rizoto, je lákavé nahradit rýži na rizoto alternativou rýže z kuchyňské linky. Z čistě praktického hlediska je samozřejmě možné uvařit rizoto z "normální" rýže. Z typické krémové konzistence rizota však mnoho nezůstane. Na rozdíl od rýže basmati, dlouhozrnné rýže nebo hnědé rýže se z rýže risotto při vaření uvolňuje škrob. Uvolněný škrob dodává rizotu krémovou chuť. Rýže risotto navíc zůstává díky svým zvláštním varným vlastnostem v jádru příjemně pevná na skus.
Ano, naše bio rýže na rizoto je veganská.
Dobrá zpráva na úvod: Ano, předvařené nebo zbylé rizoto z předchozího dne lze znovu ohřát. Je však důležité nenechávat uvařenou rýži při pokojové teplotě, ale co nejdříve ji uložit do chladničky. Bakterie přirozeně obsažené v rýži (Bacillus cereus) tak nemají šanci produkovat nebezpečné toxiny a zbytky můžete snadno skladovat až dva dny. Mýtus, že houbové pokrmy by se neměly ohřívat, je v dnešní době také přežitek.
Naše bio rýže na rizoto má minimální trvanlivost 24 měsíců. Uvařená rýže na rizoto vydrží v lednici až dva dny.
Aby rizoto získalo svou typickou "nedbalou" konzistenci a neztratilo svůj říz, jsou zapotřebí škrobnaté odrůdy rýže. Tři známé a nejdůležitější italské odrůdy rýže na rizoto jsou Arborio, Carnaroli a Vialone Nano. Rozdíly mezi jednotlivými druhy rýže na rizoto jsou malé, ale nepatrné: - Nejčastěji používanou rýží na rizoto je Arborio. Zrna jsou asi 7 mm dlouhá, velmi kulatá a silná. Díky nim je rizoto obzvlášť krémové. - Carnaroli byla zkřížena z odrůd rýže Vialone a Lencino. Zrna jsou asi 7 mm dlouhá, mírně oválná a mají obzvláště vysoký podíl ve vodě rozpustného škrobu. - Vialone Nano je odrůda rýže na rizoto, která je v Německu stále méně známá. Jeho zrna jsou větší a kulatější než zrna odrůdy Carnaroli. Mají lehce oříškový nádech. Která odrůda vykouzlí nejlepší rizoto, je pravděpodobně otázkou víry. Pokud je na obalu rýže uvedeno, že se jedná o rýži na rizoto, jste v bezpečí.
Bio rýže na rizoto 5 kg
Bio hnědá rýže basmati 5 kg
Bio jasmínová rýže 5 kg
Bio bílá rýže basmati 5 kg
Bio sushi rýže 5 kg
Hodnocení
Cena 525,00 Kč* 512,50 Kč* 612,50 Kč* 550,00 Kč* 537,50 Kč*
Kód produktu REIS_007 BAS_003 REIS_006 BAS_004 REIS_003
Obsah 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg 5 kg
Základní cena 105,00 Kč* / 1 kg 102,50 Kč* / 1 kg 122,50 Kč* / 1 kg 110,00 Kč* / 1 kg 107,50 Kč* / 1 kg
Vlastnosti nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru, bez laktózy nízký obsah cukru, nízký obsah nasycených tuků, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru nízký obsah cukru, nízkotučné, vegetariánské, organické, veganské, bez cukru
Herkunftsländer Itálie, Argentina Pákistán Thajsko Indie Itálie

Výroba

Italien der größte Reisproduzent Europas
Italien der größte Reisproduzent Europas

Hättest Du’s gewusst? In Italien befindet sich das größte europäische Reis-Anbaugebiet. Bereits im 15. Jahrhundert fand das wichtige Grundnahrungsmittel Einzug in die Gegend zwischen Piemont und Lombardei. Über 400 Jahre wurde in dem Flachgebiet, der fruchtbaren Po-Ebene, nur eine einzige Sorte angebaut. Mittlerweile sind es einige Dutzend, darunter natürlich auch hochwertiger Risotto-Reis.

Reispflanzen leben nur eine Saison
Reispflanzen leben nur eine Saison

Als Reis werden die Getreidekörner der Oryza sativa bezeichnet. Die einjährige Reispflanze kann zwischen 50 und 160 Zentimeter hoch werden. Aus jeder Pflanze wachsen 10 bis 20 schmale Rispen, die jeweils bis zu 200 Reiskörner tragen können. Ein Reiskorn besteht aus einem Keimling, dem Mehlkörper und dem sogenannten Silberhäutchen.

Anfang Mai beginnt die Saat
Anfang Mai beginnt die Saat

Meist von Hand werden vorgekeimte Reiskörner auf den Reisfeldern verteilt. Beim dominierenden Nassreisanbau wird das vorbereitete Feld im Anschluss unter Wasser gesetzt. Das Wasser schützt die Pflanzen vor Unkraut und Schädlingen. Zudem gleicht es starke Temperaturunterschiede zwischen Tag und Nacht aus. Reis ist ursprünglich keine Wasserpflanze, hat sich in den letzten Jahrtausenden jedoch meisterhaft an die Bedingungen angepasst.

Trockenlegung der Felder und Erntebeginn
Trockenlegung der Felder und Erntebeginn

In den letzten Monaten haben sich an den grünen Halmen Rispen entwickelt. Hier wächst der Reis heran. Je nach Sorte braucht Reis zwischen drei und acht Monaten, bis er geerntet werden kann. Sind die Reiskörner ausgreift, werden die Felder trockengelegt. Innerhalb weniger Tage verwandelt sich das Feld von saftigem Grün in schimmerndes Gelb-Braun. Die Ernte kann beginnen. Ein Feld nach dem anderen wird mit Hand-Sicheln geerntet, die Pflanzen gebündelt und abtransportiert. Mittlerweile gibt es zur anstrengenden, manuellen Ernte mancherorts maschinelle Alternativen.

Reines Gebirgswasser für Bio Risotto-Reis
Reines Gebirgswasser für Bio Risotto-Reis

Wenn die Früchte getrocknet sind und sich der Wassergehalt drastisch reduziert hat, können die Trockenfrüchte abgefüllt werden und sich endlich auf den Weg zu Dir machen.

Nach der Ernte heißt es trocknen
Nach der Ernte heißt es trocknen

Zwischen Ernte und verzehrfähigem Reis bedarf es noch mehrere Schritte der Verarbeitung. Nach der Ernte müssen die Reiskörner zunächst trocknen. Für die Weiterverarbeitung dürfen sie noch maximal 16% Feuchtigkeit enthalten. Das entstandene Zwischenprodukt wird ‚Roh-Reis‘ oder ‚Paddyreis‘ genannt. Die Reiskörner haben zu diesem Zeitpunkt ihre Spelzen noch. Sie bilden eine Art Schale und schützen das Reiskorn vor Umwelteinflüssen.

Der ‚Paddy Reis‘ lässt seine Schale

Ist der Reis trocken genug, wird mit der Verarbeitung in der Reismühle begonnen. Im ersten Schritt gilt es den Reis von den Spelzen zu befreien. Diese machen rund 20% des ursprünglichen Gewichtes aus. Sind sie beseitigt, kommt die eigentliche Reisfrucht zum Vorschein. Sie besteht aus Mehlkörper, Keimling und Silberhäutchen. Als Naturraus oder Vollkornreis findet Reis in dieser Form Einzug in die Küche.

Fertig herausgeputzt. In der Vorteilspackung geht es direkt zu dir nach Hause. Ab in den Kochtopf damit!
Fertig herausgeputzt. In der Vorteilspackung geht es direkt zu dir nach Hause. Ab in den Kochtopf damit!

Für weißen Reis, wie unseren Risotto-Reis, werden zusätzlich das Silberhäutchen und der Keimling entfernt. Dafür werden die Reiskörner meist an Steinen gerieben. Nach dem glättenden Polieren ist unser Risotto-Reis fertig. Er wird eingetütet und ist bereit, von Dir gekocht zu werden.

Vývoj ceny

Takto se cena vyvíjela v průběhu času

Uvedené informace jsou bez záruky!

Passende Rezepte
Einfach
40 Min.
Ořechové rizoto
Ořechové rizoto
M
Mary C.

Takhle hodnotí Bio rýže na rizoto 5 kg ostatní zákazníci

4.9/5

36 recenzí


34
2
0
0
0

5 hvězdiček

4 hvězdičky

3 hvězdičky

2 hvězdičky

1 hvězdička

Nahraj obrázky a videa pouze o maximální velikosti 4 MB / soubor. Povolené formáty jsou: jpg, png, mp4, mov.

hodnocení s 4-5 hvězdičkami

Anonymní

05.02.2021

-

-

hodnocení s 1-3 hvězdičkami

Anonymní

18.04.2021

-

-

L

Louis M.

16.04.2024

Perfektní

Formát, chuť, kvalita a cena, perfektní Doporučuji nic neříkat
S

Sara P.

06.04.2024

Super risottos!

Vynikající poměr cena/výkon. Vřele doporučujeme.

Anonymní

04.04.2024

Podle očekávání je rýže na rizoto velmi dobrá!

Bio rýže na rizoto zaujme svou vynikající kvalitou a vynikající chutí! Zásoby netrvají dlouho.

Anonymní

16.02.2024

S radostí znovu

Už jsem si ji objednal podruhé.

Anonymní

12.06.2023

Velmi dobrá koupě

Rýži na rizoto používám jak pro vydatná, tak pro sladká jídla a jsem z ní nadšená.
Její vaření trvá o něco déle než u jiných značek rizota - ale to není problém.
Určitě ne poslední balení.
N

Nicole G.

10.02.2023

Lze zakoupit.

Podle mého názoru je poměr cena/výkon dobrý až velmi dobrý. Na samotný produkt si nestěžuji, není na co.

Anonymní

16.01.2023

Perfektní!

Také zde 5 kg. Super skladování!

Anonymní

29.11.2022

Velká velikost balení

Perfektní velikost a skvělá rýže, která je zde k dispozici každý týden.

Anonymní

14.06.2022

Risotto Risotto

V naší rodině milujeme rýži a italská jídla, takže rizoto je na našem jídelníčku často. Takže palec nahoru za velkoobjemové balení. A kvalita je také dobrá.

Anonymní

22.04.2022

Opravdu lahodná rýže na rizoto

Opravdu lahodná rýže na rizoto

Objednej si s dopravou zdarma 🤑

Pokud produkty nemají hezké fotky, doprava je zdarma!

Zákazníci také koupili