🚨Ke dni 26/4 bude bohužel e-shop KoRo pro Českou republiku trvale uzavřen. Do 26/4 můžete na našich stránkách nakupovat, poté budou pouze k dispozici pro kontakt zákaznické podpory.🚨

Bio cizrnová mouka 1 kg

162,50 Kč*

Ceny včetně DPH, plus náklady na dopravu

  • Vyrobená ze 100% ekologicky vypěstované cizrny
  • Ideální pro přípravu hummusu, falafelu a těsta na pizzu
  • Ořechově sladká vůně
  • Bez aromat, barviv a konzervačních látek
  • Bezlepková a veganská

Ihned k dodání, dodací lhůta 4-6 pracovních dnů

Kup si: Bio cizrnová mouka 1 kg

Jsi připraven/a ozvláštnit svou kuchyni něčím speciálním? Pak se pevně drž, protože ti představujeme náš nejnovější výtvor: bio cizrnovou mouku. Ať už se jedná o obyčejnou cizrnu, praženou cizrnu nebo cizrnové fusilli – když se podíváš na naši nabídku, rychle zjistíš, že jsme velkými fanoušky cizrny. Právě proto u nás nesmí chybět ani cizrnová mouka. Tato mouka přesvědčí typickou oříškově sladkou chutí cizrny a dodá jak slaným pokrmům jako je falafel, tak i sladkým pokrmům jako jsou palačinky a pyré, příjemný orientální nádech. Vzhledem k tomu, že si u nás můžeš zakoupit přímo 1 kg mouky, bude tvoje příští pečení a vaření zaručeně zachráněno!

Oblíbená luštěnina 

Vzhledově nemá cizrna se zeleným hráškem nic společného. Obě však patří do čeledi bobovitých. Cizrna hraje důležitou roli jako levná a výživná základní potravina v zemích, jako je Indie, severní Afrika, Blízký východ a všechny arabské regiony. Zde je obzvláště známá a oblíbená v kombinaci s pokrmy, jako je hummus, falafel a různé druhy kari. Je důležité si uvědomit, že naše mouka by se neměla jíst syrová, protože cizrna není předem tepelně upravena. V syrovém stavu obsahuje mouka bílkovinu phasin, která je toxická pro lidský organismus. Po zahřátí však zcela zmizí, takže je mouka chutnou alternativou pšeničné mouky.

Cizrnová mouka bohatá na bílkoviny

Jemná cizrnová mouka je univerzální. Je ideální pro přípravu falafelu, hummusu, těsta na pizzu nebo lahodných palačinek. Cizrnová mouka je také skvělá k zahušťování různých omáček. Jemný nažloutlý prášek je nejen chuťovým vrcholem, ale vzhledem k tomu, že je mouka ze 100 % cizrny, obsahuje také všechny dobré živiny luštěnin. Díky 14 g/100 g vlákniny má mouka vysoký obsah vlákniny a neuvěřitelných 22 g bílkovin z ní dělá skutečnou proteinovou bombu. Dost bylo už řečí – výživové hodnoty mluví samy za sebe! Nyní je na čase, aby ses přesvědčil/a sám o jedinečné chuti této mouky. 

Čím je naše cizrnová mouka výjimečná?

Naše cizrnová mouka se vyrábí ze 100% ekologicky vypěstované cizrny. Je bez jakýchkoli dalších přísad, a tak ti poskytne lahodnou, oříškově sladkou chuť cizrny v jemné práškové formě. Cizrnová mouka je alternativou k běžným moukám, jako je pšeničná, mandlová a kokosová, a představuje skutečné obohacení každé kuchyně. Navíc je čistě rostlinná a neobsahuje lepek. Tato mouka je proto ideální alternativou pokud rád/a pečeš, ale z různých důvodů se raději vyhýbáš lepku. Kup si nyní cizrnovou mouku a začni připravovat spoustu lahodných dobrot!

Průměrné výživové hodnoty na 100 g g
Energetická hodnota (v kj/kcal) 1578 /  374
Tuk 4.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.6 g
Sacharidy 54 g
z toho cukr 3.7 g
Vláknina 14 g
Bílkoviny 22 g
Sůl 0 g
Číslo výrobku: HUELSEN_025
Datum minimální trvanlivosti 20.02.2026
Původ Itálie
Původ (zpracování) Itálie
Organický původ EU Zemědělství
Obsah 1 kg
Výrobce KoRo
EAN/GTIN 4260654788693
Datový list Specifikace
Ekologická kontrolní organizace a ekologický původ
EU Bio
IT-BIO-006
Nutriční stopy Označování nutričních hodnot
Dodání Doba dodání mimo Německo
Společnost KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Skladování Skladujte na chladném a suchém místě
Ingredience 100 % cizrnová mouka* *z ekologického zemědělství
Křížová kontaminace Může obsahovat stopy SÓJI
Prodejní popis Bio cizrnová mouka
Poznámka k etiketě Složení, nutriční hodnoty a balení se mohou lišit. Správné informace nalezneš v popisu produktu.
Tisk & prodejci Stáhnout výstřižek
Otázky a odpovědi: Bio cizrnová mouka 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Pokud jde o použití, vaší kreativitě se meze nekladou. Cizrnovou mouku můžete považovat za alternativu k běžným obilným moukám a používat ji téměř ve všech druzích pečiva. Cizrnová mouka se hodí zejména do těsta na pizzu, rohlíky, falafel nebo palačinky. Mouku můžete použít také k zahuštění mnoha omáček. Jen to zkuste!
V běžném množství nepřináší konzumace naší cizrnové mouky žádné nežádoucí vedlejší účinky. Je však pravda, že cizrna obsahuje malé množství vlákniny rafinózy. Tento trojitý cukr může vést k tvorbě plynů v lidském střevě, což je důvod, proč citliví lidé mohou reagovat plynatostí. Pokud udržíte spotřebu v normálních mezích, můžete si mouku bez obav vychutnat.
Cizrna obsahuje celých 22 g bílkovin na 100 g. Vzhledem k tomu, že naše mouka je vyrobena ze 100% cizrny a neobsahuje žádné další přídatné látky, je toto množství stále obsaženo i v naší mouce.
Cizrnovou mouku skladujte na chladném a suchém místě a chraňte ji před světlem. Za těchto podmínek vydrží čerstvé nejméně 12 měsíců a čeká na své další použití v kuchyni.
Ano, je to tak. Cizrnová mouka je díky vysokému obsahu bílkovin ideální pro přípravu veganské náhražky vajec. Jednoduše prošlehejte 2 lžíce mouky se 2 lžícemi oleje a vody a lžící prášku do pečiva, abyste dosáhli množství jednoho vejce.

Výroba

In subtropischen Gebieten beheimatet
In subtropischen Gebieten beheimatet

Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion. Aber auch in Europa sind sie zu finden.

Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen
Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen

Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.

Bereits in der Steinzeit angebaut
Bereits in der Steinzeit angebaut

Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.

Trocknung der Kichererbse
Trocknung der Kichererbse

Nach der erfolgreichen Ernte der Kichererbsen, müssen diese im nächsten Schritt zunächst getrocknet werden. Nur dadurch wird es möglich, das spätere Mehl zu gewinnen. Dabei werden die Samen nicht mit besonders viel Hitze behandelt, weshalb auch das fertige Mehl nicht roh verzehrt werden sollte.

Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir
Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir

Im letzten Schritt werden die getrockneten Kichererbsen fein gemahlen. Das fertige Mehl hat eine für Kichererbsen typische, fein-gelbliche Farbe und wird nach dem Mahlprozess sofort in die praktische Großpackung abgefüllt. Danach findet das Mehl seinen Weg in Deine Vorratskammer.

Vývoj ceny

Takto se cena vyvíjela v průběhu času

Uvedené informace jsou bez záruky!

Passende Rezepte
Einfach
30 Min.
Falafel-Bällchen
Falafel-Bällchen
J
Judit

Takhle hodnotí Bio cizrnová mouka 1 kg ostatní zákazníci

4.8/5

88 recenzí


76
7
3
0
2

5 hvězdiček

4 hvězdičky

3 hvězdičky

2 hvězdičky

1 hvězdička

Nahraj obrázky a videa pouze o maximální velikosti 4 MB / soubor. Povolené formáty jsou: jpg, png, mp4, mov.

hodnocení s 4-5 hvězdičkami

Anonymní

17.01.2021

Is super suitable to make falafel yourself

Is great for making your own falafel or baking a loaf of bread

hodnocení s 1-3 hvězdičkami

Anonymní

01.08.2022

Nenakupujte v tomto "obchodě

Špatné.Nemohu hodnotit 0, jinak bych to udělal.Z 5produktů, které jsem si objednal, jsem dostal 2 (dostupnost byla označena jako okamžitá).Udělejte nějaké hledání duše, protože jste podvodníci.

Anonymní

11.04.2024

užitečné pro všechny přípravky

vhodné pro všechny sladké i slané pokrmy

Anonymní

08.04.2024

Super mouka

Velmi dobrý typ mouky bez lepku pro ty, kteří trpí nesnášenlivostí lepku. Nahoru👍

Anonymní

28.03.2024

Vynikající produkt

Vynikající na slané koláče, kaše, muffiny

Anonymní

26.03.2024

Dobré pro podporu

Velmi dobrá a zdravá alternativa pro zálohování
F

francesca o.

16.03.2024

V kuchyni je vždy velmi dobrý a postradatelný!

V kuchyni je vždy velmi dobrý a postradatelný!

Anonymní

15.03.2024

Top cena, velmi dobrý produkt

Oblíbená mouka na pečení chleba! Super levná a lahodná chuť!
D

Daniela B.

09.02.2024

Farina bio la scelta giusta

Ottima farina di ceci biologica , farinata e non solo ,tutto ottimo
S

Sandra W.

08.02.2024

Super Qualität und guter Geschmack

Schmeckt sehr gut und lässt sich prima verarbeiten.

Anonymní

18.01.2024

naděje na náhradní dodávku

Obal byl bohužel rozbitý, tudíž nepoužitelný

KoRo GmbH

19.01.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein beschädigtes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

O

Oliver G.

21.12.2023

Můžete si ji vzít!

To je skvělé - příznivá cena vzhledem k množství!

Objednej si s dopravou zdarma 🤑

Pokud produkty nemají hezké fotky, doprava je zdarma!

Zákazníci také koupili